فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت پرستاری
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 28، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/04/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • پرویز فتوحی، نازیلا علیایی*، کمال صالحی صفحات 1-9
    مقدمه

    صلاحیت بالینی بکارگیری مدبرانه، مهارت های تکنیکی و ارتباطی، دانش، استدلال بالینی، عواطف و ارزش ها در محیط های بالینی می باشد.  توسعه صلاحیت حرفهای پرستاران سرمایه گذاری برای تضمین ایمنی وکیفیت مراقبت از بیمار می باشد. از عوامل موثر درصلاحیت بالینی می توان تجربه، محیط، استفاده از فرصت ها، انگیزه، دانش نظری و خصوصیات فردی را نام برد . در این میان صلاحیت پرستاران بخش های ویژه به علت حساسیت و پیچیدگی های آین بخش ها در بهبود کیفیت علمی و عملی آنان و در نهایت بهبود مراقبت بیماران با شرایط بحرانی بسیار موثر است.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضرتعیین صلاحیت بالینی پرستاران شاغل  دربخش های مراقبت ویژه  و ارتباط آن با عوامل زمینه ای می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر از نوع توصیفی تحلیلی می باشد. جامعه آماری ،پرستاران شاغل در11 بخش مراقبت ویژه، 3 بیمارستان آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال  1396 بود روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود.  122نفر (2/87 درصد) پرستاران پرسشنامه ها را به  روش خود گزارش دهی تکمیل نمودند. ابزار پژوهش پرسشنامه عوامل دموگرافیک با پرسشنامه صلاحیت بالینی پرستاران بخش های ویژه عبادی و همکاران  با پنج حیطه مدیریت مراقبت، صلاحیت عملی، مدیریت فردی، بیمار محوری و دانش پژوهی می باشد. از مقیاس لیکرت 5 نمره ای ازحداقل نمره یک تا حداکثر نمره 5 (جهت سنجش گویه ها استفاده شد. روایی پرسشنامه در مطالعه عبادی و همکاران در سال 1393 انجام شده بود. پایایی پرسشنامه در این مطالعه، با استفاده ازضریب آلفای کرونباخ (94.=.α) بدست آمد.  تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS 24  واستفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمره ی صلاحیت بالینی پرستاران42/ . ± 24/4 از 5 می باشد. بیشترین نمره ی ابعاد آن مربوط به حیطه های مدیریت فردی با نمره ی 49/0±37/4 و کمترین نمرات مربوط به حیطه ی دانش پژوهی با نمره ی 31/1±72/3 بوده است. در حیطه ها، بعد مدیریت مراقبت  با جنسیت مونث ارتباط مستقیم دارد (017/0= p 002/2= t). بین سایر عوامل زمینه ای با صلاحیت بالینی وابعاد آن ارتباطی یافت نشد (05/0=α).

    بحث و نتیجه گیری

    صلاحیت بالینی پرستاران بخش های مراقبت ویژه در این مطالعه بالا می باشد.به علت نوع نگرش زنان نسبت به حرفه پرستاری،در مدیریت مراقبت از بیماران صلاحیت بیشتری نسبت به مردان  دارند. ولی با توجه پایین بودن نمرات پرستاران در بعد دانش پژوهی لازم است که به مباحثی همچون استفاده از تکنولوژی های نوین و فناوری اطلاعات در پرستاری ، مراقبت های مبتنی بر شواهد، پژوهش محوری،آموزش مداوم و  ضمن خدمت برای ارتقای صلاحیت پرستاران بخصوص در بخش های مراقبت ویژه توجه بیشتری گردد که این نیازمند تمرکزبیشتر به این مباحث در سیاست گذاری ها و سطوح عالی مدیران  می باشد. از محدودیت های مطالعه ارزیابی به وسیله خود گزارش دهی می باشد که نیازمند مطالعات بیشتر به شیوه های دیگر نیز می باشد.

    کلیدواژگان: صلاحیت بالینی، پرستاران، مراقبت ویژه، عوامل زمینه ای، عوامل دموگرافیک، شایستگی
  • نسیم رسولی*، محمد عبدی صفحات 10-17
    مقدمه

    استرس شغلی به طور گسترده در ارتباط با چگونگی عملکرد مدیریتی و حمایتی سازمان است. در کشور ما نحوه مدیریت سازمانی اغلب به صورت خصوصی و دولتی بوده و غالبا الگوی حمایتی متفاوتی دارند. لذا این تحقیق با هدف مقایسه سطح استرس شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی و غیردولتی استان قم در سال 1395انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی با مشارکت 320نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های مختلف دولتی و غیردولتی قم با استفاده از نمونه گیری تصادفی انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه مقیاس تجدید نظر شده استرس پرستاری (ENSS) بود. داده ها وارد نرم افزار  spss21شد و با آزمون های آماری توصیفی، تی تست و  ANOVA مورد تجزیه-تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه 89 نفر (%81/27) مرد و 233 نفر (%19/72) زن با میانگین سنی 69/6 ±52/35 سال شرکت کردند. نتایج مطالعه نشان داد که سطح استرس شغلی پرستاران بیمارستان های دولتی و  غیردولتی در سطح خفیف و به ترتیب ±0/3455 و ±0/7951بود. هر چند بین سطح استرس شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی و غیردولتی استان قم اختلاف معناداری مشاهده نشد (728/0 = p) اما سطح شدید استرس شغلی پرستاران بیمارستان های غیر دولتی به طور معنی داری بالاتر از بیمارستان های دولتی بود (001/ 0<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه سطح شدید استرس شغلی پرستاران بیمارستان های غیر دولتی استان قم  بالاتر است، پیشنهاد می شود شاخص های بررسی استرس شغلی به طور دوره ای کنترل شوند تا عملکردهای مدیریتی اثربخشی برای کاهش این وضعیت در این بیمارستان ها شاهد باشیم.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرستاران، بیمارستان، دولتی، غیردولتی
  • محسن رازانی، فائزه جهان*، نعمت ستوده اصل، آمنه معاضدیان صفحات 18-24
    مقدمه

    به‏ وجود آمدن مشکلاتی از قبیل عملکرد تحصیلی ضعیف یا ترک تحصیل در دانشجویان پزشکی که پیام ‏آوران و مسیولین نظام سلامت جامعه به‏حساب می‏آیند، توجه محققین فراوانی را به خود جلب کرده تا بتوانند راه یا راه‏هایی را برای تقویت انگیزه تحصیلی در آن‏ها بیابند.

    هدف

    این پژوهش با هدف تدوین مدل علی سرسختی روان‏شناختی دانشجویان پزشکی براساس ویژگی‏های شخصیتی با واسطه‏ گری خودکارآمدی تحصیلی انجام شد.

    روش : 

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاداسلامی واحد بروجرد طی سال 98-1397 بود که به‏صورت تصادفی ساده تعداد 350 نفر انتخاب شدند. جهت جمع‏ آوری داده ‏ها از پرسشنامه سرسختی روان‏شناختی (گولت و لانگ، 2003)، پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی (پاتریک و همکاران، 1997) و پرسشنامه صفات پنجگانه شخصیت-فرم کوتاه (کوستا و مک‏کری، 2004) استفاده شد. تحلیل داده ‏های پژوهش با استفاده از روش‏های آمار توصیفی (میانگین و انحراف‏معیار)، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیره و مدل‏یابی معادلات ساختاری با نرم ‏افزار SPSS-24 و AMOS-22 انجام شد.

    یافته ها:

     مدل مفهومی پژوهش از برازش قابل قبولی برخوردار بود. به ‏طور کلی، در مدل پیشنهادی پژوهش، نتایج نشان دادند که ویژگی‏های شخصیتی هم به‏صورت مستقیم و هم به ‏صورت غیرمستقیم از طریق خودکارآمدی تحصیلی در دانشجویان پزشکی با سرسختی روان‏شناختی رابطه دارد. همچنین، نتایج نشان داد که بین خودکارآمدی تحصیلی با سرسختی روان‏شناختی رابطه مثبت و معنی‏داری بود (05/0>P). این رابطه بین ویژگی‏های شخصیتی با خودکارآمدی تحصیلی، مثبت و معنی‏دار بود (05/0>P).

    نتیجه گیری:

     باتوجه به نتایج می‏توان گفت ویژگی‏های شخصیتی و خودکارآمدی تحصیلی تعیین‏گرهای مهم برای سرسختی روان‏شناختی در دانشجویان هستند.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، دانشجو، سرسختی روان شناختی، شخصیت
  • فاطمه ربانی، مژگان کاردان*، سید ابوالفضل وقارسیدین، مهناز بهرامی صفحات 25-34
    مقدمه

     ارتقاءایمنی بیمار یکی از ارکان اصلی خدمات بهداشتی- درمانی است، از طرفی ارتباطات حرفه ای بین تیم سلامت و برخی از ویژگی های شخصیتی پرستاران از جمله قاطعیت می تواند بر کیفیت خدمات ارایه شده به بیمار موثر باشد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط قاطعیت پرستاران و همکاری پرستاران و پزشکان با فرهنگ ایمنی از دیدگاه پرستاران انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه مقطعی حاضر در سال 1396 انجام شد.در این مطالعه  300 پرستار از 9 بیمارستان آموزشی واقع در استان خراسان جنوبی به مدت 5 ماه به روش نمونه گیری طبقه ای- تصادفی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه فرهنگ ایمنی بیمارستانی HSOPSC، همکاری پرستار- پزشک Ushiro و قاطعیت Ratus جمع آوری و در نهایت با استفاده از نرم افزار SPSS22 و از طریق آزمون های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر Amos تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین و انحراف معیار نمره فرهنگ ایمنی برابر با 26/14±40/123، قاطعیت برابر با 82/14±99/1 و همکاری برابر با 96/17±50/81  و در حد متوسط بود. از طرفی نتایج تحلیل مسیر نشان داد که همکاری پرستار و پزشک به صورت مستقیم و قاطعیت به صورت غیر مستقیم برروی فرهنگ ایمنی اثر دارد. به اینصورت که قاطعیت از طریق همکاری پرستار و پزشک برروی فرهنگ ایمنی اثر می گذارد.

    نتیجه گیری

     یافته ها پیشنهاد کننده طراحی برنامه هایی با هدف بهبود روابط بین پرستار و پزشک و افزایش مهارت قاطعیت در پرستاران و در نتیجه ارتقاء ایمنی بیماران می باشد.

    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی، ایمنی بیمار، همکاری پرستار-پزشک، قاطعیت
  • الهام ابراهیمی*، فراز صادق وزیری، حسین نوروزی، علیرضا میرزایی صفحات 35-45
    مقدمه

    ترک خدمت کارکنان متخصص نظیر پرستاران مجرب بیمارستان ها، معضلی است که روند رشد بیمارستان ها را مختل کرده و برای مدیران که در پی جذب، نگهداشت و بهره وری سرمایه های انسانی هستند، مشکلی جدی محسوب می شود.

    هدف

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر سبک رهبری تحول آفرین بر قصد ترک خدمت با تاکید بر نقش میانجی اشتیاق شغلی، برند کارفرما و تعهد سازمانی در پرستاران است.

    مواد و روش ها:

     جامعه مورد مطالعه پرستاران بیمارستان های دولتی شهر تهران بودند که تعداد 332 نفر از آنان با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و  287 پرسشنامه کامل مورد استفاده قرار گرفت. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد سبک رهبری تحول آفرین باس و آویلیو (2000)، اشتیاق شغلی شوفلی و همکاران (2002)، تعهد سازمانی آلن و مایر (1990) ، برند کارفرما آمبلر و بارو (1996) و قصد ترک خدمت موبلی و همکاران (1978)  استفاده شد و پایایی و روایی پرسشنامه ها از طریق روایی محتوا، تحلیل عاملی تاییدی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد پذیرش قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار ایموس استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج پژوهش نشان داد سبک رهبری تحول آفرین از مسیر دو متغیر در سطح فردی، یعنی اشتیاق شغلی و تعهد سازمانی و یک متغیر در سطح سازمانی، یعنی برند کارفرما تاثیر منفی و معناداری بر قصد ترک خدمت پرستاران دارد.

    نتیجه گیری:

     به مدیران و مسیولان بیمارستان های دولتی شهر تهران پیشنهاد می شود از طریق اتخاذ سبک رهبری مناسب شرایطی فراهم کنند که کارکنان و به صورت خاص پرستاران، با شغل خود عجین شده و با ارتقای برند کارفرمایی و تعهد سازمانی کارکنان، قصد ترک خدمت در آنان را کاهش دهند.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، اشتیاق شغلی، برند کارفرما، تعهد سازمانی، قصد ترک خدمت
  • عظیم حمزئیان، اقبال جباری* صفحات 46-59
    مقدمه

    عجین شدن باشغل مستقیم و غیرمستقیم بر بهره وری پرستاران تاثیرگذار است. در این میان تجربه معنوی حاصل از محیط کار معنوی نقش بسزایی در عجین شدن پرستاران باشغل شان دارد.

    هدف

    از پژوهش حاضر بررسی تاثیر معنویت در محیط کار بر عجین شدن باشغل با میانجی گری بهزیستی پرستاران بیمارستان پاسارگاد است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه از نوع توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری شامل 195 نفر از پرستاران بیمارستان پاسارگاد می شود. از بین جامعه آماری 130 نفر براساس رابطه کوکران با خطای 5درصد به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و داده ها از پرسشنامه استاندارد مبتنی بر طیف لیکرت گردآوری شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ در محدوده (81/0 تا 93/0) بدست آمده است. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از مدلسازی معادلات ساختاری با بهره گیری از نرم افزار  SMART- PLS  استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج تحقیق نشان داد که تاثیر مثبتی بین مولفه های معنویت در محیط کار و عجین شدن باشغل پرستاران بیمارستان پاسارگاد وجود دارد که در این میان مولفه های معنویت در محیط کار، حس همبستگی (ضریب بتا= 922/0) بیشترین تاثیر را دارا است و همچنین رابطه مولفه های معنویت در محیط کار بر عجین شدن با شغل با میانجی گری بهزیستی پرستاران بیمارستان پاسارگاد، مثبت و معنادار بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، می توان با ایجاد محیط کار معنوی و ارتقای بهزیستی در پرستاران تازه به کارگیری شده، عجین شدن با شغل آنان را افزایش داده و از این طریق بر بهره وری سرمایه های انسانی افزود. ارایه برنامه های عملیاتی توسط مدیران پرستاری جهت اهمیت دهی بیشتر به سال های ابتدایی خدمت پرستاران ضروری است.

    کلیدواژگان: معنویت در محیط کار، عجین شدن با شغل، بهزیستی پرستاران
|
  • Parviz Fotohi, Nazila Olyaie*, Kamal Salehi Pages 1-9
    Introduction

    Clinical competency is the use of skillful, technical and communication skills, knowledge, clinical reasoning, emotions and values in clinical settings. Developing the professional competence of investment nurses to ensure the safety and quality of patient care. The factors influencing the clinical competence of experience, environment, and the use of opportunities, motivation, theoretical knowledge and individual characteristics can be mentioned. The competence of nurses in critical care units is very effective because of the sensitivity and complexity of these wards in improving their scientific and practical quality and ultimately improving the care of patients with critical conditions.

    Aim

    The purpose of this study was to determine the clinical competency of nurses working in critical care units and its relation with the underlying factors.

    Materials and methods

    The type of study is descriptive - analytical. The statistical population included nurses working in 11 critical care units, 3 educational-medical hospitals in Kurdistan University of Medical Sciences in 2018. Sampling method was census. 122 (87.2%) nurses completed the questionnaires by self-report method. The research instrument consisted of a demographic questionnaire with clinical competency questionnaire of nurses in Ebadi and colleagues with five factors of care management, Technical Competency, individual management, Human-oriented Care and Scholarship-oriented Care. To measure the items, a 5-point Likert Scale (from a minimum score of one to a maximum score of 5) was used. The validity of the questionnaire was carried out in Ebadi et al., in 2014. Reliability of the questionnaire in this study was obtained using Cronbach's alpha coefficient (α = 94). Data analysis was performed using SPSS 24 software and descriptive and inferential statistics.

    Findings

    The mean and standard deviation of nurse’s clinical competency score were 4.24 ± 0.42 from 5. The highest score of its factors was in the factor of individual management with a score of 4.37 ± 0.49 and Technical competence and the lowest scores related to the Scholarship-oriented Care factor with a score of 3.72 ± 1.31. Among factors, care management has a direct correlation with female gender (p = 0.017 t=2.002). There was no relationship between other factors with clinical competency and its significance (α = 0.05).

    Discussion and conclusion

    The clinical competence of nurses in intensive care units is high in this study. Due to the attitude of women toward nursing, they are more competent in managing patient care. However, given the low scores of nurses in the field of scholarship-oriented Care, it is necessary to pay more attention to topics such as the use of modern technologies and information technology in nursing, evidence-based care, research-based, continuing education, and in-service training to enhance the competence of nurses, especially in critical care wards. This requires focusing more on these topics in policy makers and managers the limitations of the evaluation study are self-reporting, which requires further studies in other ways.

    Keywords: clinical competence, nurses, intensive care, underlying factors, demographic factors, competency
  • Nasim Rasouli*, Mohammad Abdi Pages 10-17
    Background

    Occupational stress is highly associated with how organizational management and support work. In our country, organizational management is often private and public and has a different support pattern.The current study was conducted to Comparison of occupational stress level of nurses in public and private hospitals in Qom, 2016.

    Material & Methods

    This descriptive-analytical study was carried out with 320 nurses working in public and private hospitals in Qom using random sampling. The data collection tool was a demographic questionnaire and a The Expanded Nursing Stress Scale (ENSS). The collected data were entered into the SPSS21 software and analyzed by descriptive statistics, t-test and ANOVA.

    Results

    In this study, 89 (27.81%) males and 233 (72.19%) female with a mean age of 35.52 ± 6.69 years participated. The results of the study showed that the occupational stress level of nurses in public and private hospitals was at a mild level (55 ± 0/34 and 51 ± 0/79). There was no significant difference between the level of occupational stress among nurses in Qom public and private hospitals (p=0.78), however the high levels of occupational stress in private hospitals nurse were significantly higher than public hospitals (p 0.001 <).

    Conclusion

    Regarding the higher level of occupational stress among nurses in private hospitals in Qom province, it is advisable to periodically monitor occupational stressors to provide effective management functions to reduce the situation in these hospitals.

    Keywords: occupational stress, nurses, public, hospitals, private
  • Mohsen Razani, Faeze Jahan*, Nemat Sotodeh Asl, Amaneh Moazedian Pages 18-24
    Introduction

    Problems such as poor academic performance or dropouts in medical students who are considered messengers and community health authorities have attracted the attention of many researchers to find way or ways to enhance Find the academic motivation in them.

    Aim

    This study aims to develop a causal model of hardiness Psychology of medical students was based on personality characteristics mediated by academic self-efficacy was done
    Material & Methods This study was a descriptive and structural equation study. The statistical population consisted of all medical students of Islamic Azad University of Boroujerd Branch during the year 2019-2020. Psychological Hardiness Questionnaire (Goult & Long, 2003), Academic Self-Efficacy Questionnaire (Patrick et al., 1997) and Short-Form Five Personality Traits Questionnaire (Costa & McCree, 2004) were used for data collection. Data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation), Pearson correlation coefficient, multivariate regression and structural equation modeling using SPSS-24 and AMOS-22 software.

    Results

    The conceptual model of the study was acceptable. Overall, in the proposed model of research, the results showed that personality traits are directly and indirectly correlated with psychological hardiness through medical self-efficacy in medical students. The results also showed that there was a positive and significant relationship between academic self-efficacy and psychological hardiness (P <0.05). The relationship between personality traits and academic self-efficacy was positive and significant (P <0.05).

    Conclusion

    Based on the results we can say Personality traits and academic self-efficacy are important determinants of students' psychological hardiness.

    Keywords: Academic self-efficacy, Personality traits, Psychological hardiness, Student
  • Fatemeh Rabani, Mojgan Kardan*, Seyyed Abolfazl Waghar seyyedin, Mahnaz Bahrami Pages 25-34
    Introduction and Aims

    Improving patient safety is one of the main pillars of health services. On the other hand, the professional communication between the health team members and some personality characteristics of nurses, such as Assertiveness, can affect the quality of services provided to the patient. Therefore, this study aimed to determine how safety culture is associated with nurse-physician collaboration and Assertiveness from nurses' perspective.

    Materials and Methods

    A cross-sectional study was done in 2018, in this study300 nurses from 9 teaching hospitals located in South Khorasan province were selected through convenience sampling. Data were collected using the HSOPSC Hospital Safety Culture Questionnaire, Ushiro Nurse's Contribution, and Ratus Determinism. Finally, using SPSS-22 software, Pearson correlation and And analysis of the Amos route.

    Results

    The results of the study showed that the mean and standard deviation of the safety culture score was 123.40 ± 14.26, the Assertiveness was equal to 1.99 ± 14.82 and the mean value collaboration was 81.5 ± 17.96. On the other hand, the results of Amos analysis showed that the cooperation of the physicians and nurse directly and Assertiveness indirectly affects the culture of safety. This is how Assertiveness influences the culture of safety through the collaboration of physicians and nurses.

    Conclusion

    The findings suggest designing programs aimed at improving the relationship between physicians and nurses and enhancing the skill of nurses and thus enhancing patient safety.

    Keywords: safety culture, patient safety, physician-nurse collaboration, Assertiveness
  • Elham Ebrahimi*, Faraz Sadeghvaziri, Hossein Norouzi, Alireza Mirzaei Pages 35-45
    Introduction

    Expert employees’ turnover such as experienced nurses in hospitals is a problem that disrupts the growth of hospitals and is a serious problem for managers seeking to hire, maintain and utilize human capital.

    Aim

    The purpose of this study is to investigate the effect of transformational leadership style on turnover intention, with emphasis on the mediating role of job engagement, employer branding and organizational commitment of nurses.

    Material & Methods

    The study population was nurses of public hospitals in Tehran. 332 of them were selected by random sampling and 287 correct questionnaires were analyzed. To collect data, standard questionnaires of transformation leadership style of Bass & Avilio (2000), job engagement of Schaufeli et al. (2002), organizational commitment of Allen & Meyer (1990), employer branding of Ambler & Barrow (1996) and turnover intention of Mobley et al. (1978) were used. Reliability and validity of the questionnaires were accepted through content validity, confirmatory factor analysis and Cronbach's alpha coefficient. For data analysis, structural equation modeling and Amos software were used.

    Results

    The results of this study showed that transformational leadership has a negative significant effect on turnover intention of nurses through two ways; two variables at the individual level, i.e., job engagement and organizational commitment, and one variable at the organizational level, i.e., employer branding.

    Conclusion

    It is recommended that managers of Tehran's public hospitals provide conditions through adopting a proper leadership style in a way that engage the nurses to their jobs and reduce their turnover intention by promoting the employer branding and organizational commitment of the nurses.

    Keywords: Transformational leadership, job engagement, employer branding, organizational commitment, turnover intention
  • Azim Hamzeian, Eghbal Jabari* Pages 46-59
    Introduction

    Work Engagement with direct and indirect jobs influences nurses' productivity. In the meantime, spiritual experience from the spiritual workplace can play a significant role in nurse job engagement.

    Aim

    purpose of this study was to investigate the effect of spirituality workplace on the work engagement with the mediation of will- being nurses in Pasargad Hospital nurses.

    Material and Methods

      The research method is descriptive- survey . The statistical population consisted of 195 nurses of Pasargad Hospital. Among the statistical population, 130 people were selected by random sampling method based on Cochran's correlation with 5% error and the Likert spectrum questionnaire was collected. The reliability of the questionnaires was obtained using Cronbach's alpha in the range of (0.811-0.935). To analyze the research data, structural equation modeling using SMART-PLS software was used.

    Results

    The results of the research show that there is a positive effect between the components of spirituality workplace and the Work engagement of nurses of Pasargad Hospital. Among the components of spirituality in the workplace, the sense of community (coefficient β = 0/922) has the greatest impact. Also, among the components of spirituality workplace, through the mediation of nurses will-being, there was a positive effect on Work engagement of nurses' occupations in Pasargad Hospital.

    Conclusion

    According to the findings of the research, by creating a spiritual workplace and spiritual experience in newly employed nurses, it is possible to increase their engagement jobs, thereby increasing the efficiency of human capital. Providing operational programs by nursing managers is essential to make careful attention to nursing years of primary care.

    Keywords: Spiritual workplace, Work engagement, will-being nurses